Dejiská MS vo futbale stále nie sú dokončené

14.03.2014 Celý región

Bern 14. marca (TASR) - Medzinárodnej futbalovej federácii FIFA robí vrásky na čele nedoriešená infraštruktúra v okolí niektorých štadiónov, ktoré budú hostiť tohtoročné MS v Brazílii. Uviedol to generálny sekretár FIFA Jerome Valcke.

Problémy sa týkajú štadióna Porto Alegre, okolo ktorého je veľká nespevnená plocha a chýba vybavenie pre médiá či fanúšikov. "Dôležité je mať na mieste všetky dočasné zariadenia. Okolo štadióna v Porto Alegre nie je žiadna dlažba, chýbajú chodníky, nemožno tam vytvoriť priestory pre televízne prenosy," okomentoval situáciu Valcke. "A to nehovoríme len o obyčajných chodníkoch. Reč je o ploche veľkosti 140.000 m2, čo si vyžaduje práce na dva až tri mesiace, no do otvorenia svetového šampionátu ostávajú práve tri mesiace."

MS v Brazílii štartujú 12. júna, organizátori však od začiatku bojujú s časovou tiesňou. Na piatich z 12 štadiónoch sa omeškali práce a pôvodne stanovený termín na dokončenie príprav museli z 31. decembra posunúť až o niekoľko mesiacov neskôr. Stále zostáva dobudovať tri štadióny, vrátane Itaqueraa v Sao Paule, ktorý bude hostiť otvárací zápas šampionátu. Ukončené práce nie sú ani na Arena Pantanal v meste Cuiaba, resp. Arena da Baixada v Curitibe.
 

Vyberte región